снимка: БулфотоПрез изминалата година около 30 000 земеделци получиха компенсации за загубите

...
снимка: БулфотоПрез изминалата година около 30 000 земеделци получиха компенсации за загубите
Коментари Харесай

Oбезщетения ще се дават само на регистрирани земеделски стопани, които са кандидатствали за подпомагане

снимка: Булфото

През миналата година около 30 000 земеделци получиха обезщетения за загубите си поради рецесията.

Бяха раздадени към 100 милиона лв..

И тази година земеделците и дребните предприятия, които преработват селскостопанска продукция ще бъдат обезщетени поради загубите, породени от Covid пандемията. Пари обаче ще има единствено за тези, които не са получили подкрепяне през 2020 година

Агроведомството възнамерява нов банкет по изключителната антиковид мярка. Понеже това постанова промени в наредбата от предходната годите те са оповестени за публично разискване до 12 април.

С корекциите в наредбата тази година компенсации ще се дават единствено на регистрирани аграрни стопани, които са кандидатствали за подкрепяне по схемите за директни заплащания при акция 2020-а.

Освен това, с цел да имат право на такава отплата, предходната година фермерите или не би трябвало да са подавали заявление за подкрепяне или да са подавали, само че да не са получили средства.

Над 30 000 земеделци получиха обезщетения за загубите, претърпени поради коронакризата през 2020 година За задачата фонд " Земеделие " разполагаше с близо 100 милиона лв. бюджет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР